Latest News

Sunday, 14 June 2015

Video Kempen Derma Darah Pra-Ramadhan


Saksikan video disekitar Perasmian Kempen Derma Darah Pra Ramadhan peringkat Negeri Kedah yang dirasmikan oleh YAB Dato' Seri Hj Mukhriz Tun Mahathir di AeonBig Alor Setar kelmarin.

Kempen ini yang diadakan serentak di seluruh negara merupakan ajuran bersama Persatuan Bekas Pelajar Maktab Rendah Sains Mara (Ansara) Malaysia dimana YAB Dato' Seri merupakan presidennya, Aeon Company (Malaysia) Berhad dan Pusat Darah Negara.

Bagi peringkat negeri Kedah, kempen ini ditunjangi oleh Syed Shaharuddin Syed Abdullah yang merupakan bekas pelajar MRSM Kulim Batch 79 dan kini selaku Penyelaras Ansara Kedah. Ianya turut disokong penuh Yayasan Penyokong Penderma Darah, Pusat Darah Wilayah Utara.

Dalam 8 edisi yang dianjurkan Ansara sebelum ini, sejumlah 53,977 pint darah telah berjaya dikumpulkan dan pada kali ini Ansara mensasarkan untuk sampai ke tahap 60,000 pint.

Untuk pengetahuan semua, termasuk kali ini sudah 11 kali, YAB telah menderma darah, malah beliau sudah mendaftarkan sebagai penderma organ.


Kempen Derma Darah Pra Ramadhan Peringkat Negeri Kedah
Saksikan video disekitar Perasmian Kempen Derma Darah Pra Ramadhan peringkat Negeri Kedah yang dirasmikan oleh YAB Dato' Seri Hj Mukhriz Tun Mahathir di AeonBig Alor Setar kelmarin.Kempen ini yang diadakan serentak di seluruh negara merupakan ajuran bersama Persatuan Bekas Pelajar Maktab Rendah Sains Mara (Ansara) Malaysia dimana YAB Dato' Seri merupakan presidennya, Aeon Company (Malaysia) Berhad dan Pusat Darah Negara.Bagi peringkat negeri Kedah, kempen ini ditunjangi oleh Syed Shaharuddin Syed Abdullah yang merupakan bekas pelajar MRSM Kulim Batch 79 dan kini selaku Penyelaras Ansara Kedah. Ianya turut disokong penuh Yayasan Penyokong Penderma Darah, Pusat Darah Wilayah Utara.Dalam 8 edisi yang dianjurkan Ansara sebelum ini, sejumlah 53,977 pint darah telah berjaya dikumpulkan dan pada kali ini Ansara mensasarkan untuk sampai ke tahap 60,000 pint.Untuk pengetahuan semua, termasuk kali ini sudah 11 kali, YAB telah menderma darah, malah beliau sudah mendaftarkan sebagai penderma organ.#KedahSerataRata #KedahAmanMakmur #MMFC #DSMM #DermaDarah
Posted by Mukhriz Mahathir FC on Saturday, June 13, 2015
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment

Item Reviewed: Video Kempen Derma Darah Pra-Ramadhan Rating: 5 Reviewed By: McTheory
Scroll to Top